Hrvatska reprezentacija u srijedu u 11 sati igra susret 1. kola skupine F Svjetskog prvenstva protiv Maroka.

Na press-konferenciji uoči utakmice izbornik Zlatko Dalić govorio je o mogućem sastavu, šansama Hrvatske, ali i potencijalnim iznenađenjima kojih je na ovom SP-u bilo već nekoliko.

Odgovara li vam puno veći šušur oko reprezentacije nego što je bio 2018.?

Ja nikako ne volim šušur, ja volim svoj mir, ali sam svjestan da smo postali značajni u svijetu. Ne znam koliko ima reprezentacija koje su osvojile dvije medalje u zadnjih dvadeset godina. Nema nijedna mala kao mi, sigurno. Utakmica s Marokom nam je bitna, ali nije ključna iako nam treba dobar start.

Može li se reći da je ovo reprezentacija Hrvatske koja dolazi s najboljim gardom dosad?

Sigurno da dolazimo nakon dobrih rezultata, osobito u Ligi nacija u kojoj smo dobili velike protivnike. Drukčije nas se gleda nego u Rusiji 2018. godine. No, mi znamo naš put, ne želimo biti goropadni, nego ići korak po korak. Svjesni smo naše vrijednosti, ali moramo biti realni i objektivni i spremiti se za svakog protivnika. Znam da su očekivanja velika, ali mi nećemo upasti u takvu zamku. Nema ni tragedije ni euforije. Vjerujem u nas, imamo dobar gard i dobro igramo.

Koliko će na vas utjecati činjenica da su već dvije arapske reprezentacije danas napravile senzacije?

Oprezni smo pred sutrašnju utakmicu. Mi smo igrali protiv Saudijske Arabije prije par dana i ja sam rekao da su oni odlična momčad. Igre Saudijske Arabije i Tunisa pokazale su nam da moramo biti na maksimumu ako želimo nešto protiv Maroka napraviti.

Koliko znate u Maroku?

Napravili smo analizu i jako dobro ih poznajemo. To je sjajna reprezentacija s izvrsnim pojedincima na svim pozicijama. Ziyech, Mazraoui, Hakimi… Ne bih komentirao odlazak Vahida Halilhodžića koji je napravio sjajnu reprezentaciju. Oni će biti jako motivirani i mi očekujemo velikog i teškog protivnika.

Jeste li zadovoljni radom momčadi i možete li nam otkriti tko će igrati protiv Maroka u napadu, desnom krilu i na stoperskim pozicijama?

Iskoristili smo ovo vrijeme da se adaptiramo na uvjete koji nas čekaju. Potpuno sam zadovoljan onime što smo odradili, dečki su maksimalno radili. To je najvažnije. Govorili smo da imamo nekih dilema, odabrali smo najkvalitetnije što imamo u smislu energije, agilnosti i brzine tako da će momčad sigurno biti na nivou. Livaja se oporavio, nemamo nikakvih problema. Imamo puno iskustva u ekipi, puno mladosti i taj miks je dobar. Utakmica je jako izazovna i trebat će nam pameti, iskustva i energije. Neću kvariti običaj pa neću govoriti o sastavu. Vjerujem da smo dobro izabrali, zaključio je Dalić.

(www.jabuka.tv | Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)