Želio bi da ponovimo angažman, pristup, trku, agresiju i motiv iz prošle dvije utakmice, naglasio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u Parizu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Francuske na Stade de Franceu.

Trenutačno u skupini vode Danci sa šest bodova, Austrija i Hrvatska imaju po četiri boda, dok su svjetski prvaci Francuzi na začelju s dva boda.

"Želio bi da ponovimo angažman, pristup, trku, agresiju i motiv iz prošle dvije utakmice. To je ono što nam daje nadu i vjeru da se možemo suprotstaviti najjačoj reprezentaciji svijeta. U zadnje tri utakmice s njima bili smo blizu dobrog rezultata. Pokazali smo energiju i moć, a suparnik će iskoristiti svaku grešku i bit će veliki izazov za nas," istaknuo je Dalić.

Nakon tri utakmice bez pobjede, Francuska mora pobijediti ako se želi ostati u igri za plasman na Final Four, ali i kako bi se udaljila od pada u drugi jakosni razred.

"Bit će to jako teška utakmica, nitko nije očekivao da će imati samo dva boda iz tri utakmice. Bez obzira tko zaigrao, Francuska će biti vrhunska. Oni su svi svjetske klase i nema se potrebe zamarati njihovim sastavom. Čeka nas najbolja svjetska momčad,"dodao je.

Dalić je istaknuo kako će na Stade de Franceu biti praznik nogometa.

"Veći motiv od 80.000 gledatelja im ne treba, bit će to praznik nogometa, ispred njih će biti protivnik koji je viceprvak, finalist SP-a i očekujem tešku, pravu borbenu utakmicu."

Hrvatska je protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuske u devet susreta upisala šest poraza i tri neodlučena ishoda i još uvijek čeka prvo slavlje.

"Ne treba se baviti matematikom, brojevima. Treba odigrati dobro," naglasio je izbornik.

Upitan o poziciji vratara, Dalić je naglasio kako je bliže vratima Livaković.

"Bliže smo ideji da Livaković ostane na golu. Livaković je bio najstandardniji, sve ovisi o njemu i zasad je on 'broj jedan'," istaknuo je.

Naglasio je kako će "Vatreni" krenuti s najjačim snagama u veznom redu, s Brozovićem, Modrićem i Kovačićem. Dodao je i kako će na desnom boku igrati Stanišić, dok je upitno tko će na drugu stranu. Barišić ne može, a za Sosu će vidjeti na treningu.

"Ako on neće moći, igrat će Juranović, to bi mu bila četvrta utakmica zaredom," kazao je dodavši kako će Šutalo sigurno igrati od prve minute, dok će za Erlića vidjeti u kakvomje stanju.

"Pokušavamo složiti ono što je najbolje i najspremnije u ovom trenutku," naglasio je.

Josip Brekalo je svjestan kako "Vatrene" očekuje težak ispit na Stade de Franceu.

"Čeka nas jako teška utakmica protiv vjerojatno jednog od najjačih suparnika u Europi i svijetu i to na njihovom stadionu, neće biti lako. Međutim, mislim da smo u posljednje dvije utakmice pokazali da imamo kvalitetu i da možemo odgovoriti," kazao je.

Nakon tri utakmice bez pobjede, Francuska mora pobijediti ako želi ostati u igri za plasman na Final Four, ali i kako bi se udaljila od pada u drugi jakosni razred. Brekalo smatra kako će "Tricolori" sigurno navaliti.

"Francuska ne može biti zadovoljna s prve tri utakmice i sigurno će navaliti na nas, no mi ćemo se pripremiti. Sigurno ćemo imati prilike u kontrama i kroz prekide," dodao je.

Hrvatska je protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuske u devet susreta upisala šest poraza i tri neodlučena ishoda uz negativnu razliku pogodaka 9-20.

"Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat, a možda i napokon pobijediti Francusku. Svi se zajedno nadamo da će to biti taj trenutak, makar znamo o kakvoj se reprezentaciji radi. Sigurno ćemo imati svoju šansu," poručio je Brekalo.