Osvajanjem prvog mjesta u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, hrvatska reprezentacija prvi je puta u svojoj povijesti izborila završni turnir Lige nacija, zajedno s velikanima Nizozemskom, Italijom i Španjolskom.

Hrvatska će u polufinalu odmjeriti snage s Nizozemskom 14. lipnja u Rotterdamu, dok će drugo polufinale između Italije i Španjolske biti odigrano 15. lipnja u Enschedeu.

Finale je na rasporedu 18. lipnja u Rotterdamu (20:45), a utakmica za treće mjesto istoga dana u 15:00 sati u Enschedeu.

Na listi su 24 igrača, a na završnoj moraju biti 23

Hrvatski izbornik Dalić pozvao je 24 igrača uz sedam pretpoziva, a do 5. lipnja u 23:59 sati Uefi će biti poslana završna lista od 23 igrača.

Marcelo Brozović s Interom igra finale Lige prvaka 10. lipnja, pa će se reprezentaciji priključiti nakon toga. Reprezentacija se okuplja 5. lipnja te će pripreme odraditi u Rijeci, a 12. lipnja putuje u Rotterdam.

Na popisu je svoje mjesto našao napadač Augsburga Dion Drena Beljo, dok je Mislav Oršić, koji ne igra u Southamptonu, dobio pretpoziv. Pretpoziv je dobio i mladi napadač Rijeke Matija Frigan.

Popis pozvanih igrača za završnicu Uefine Lige nacija

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa, Dion Drena Beljo

Pretpozivi: Josip Brekalo, Mislav Oršić, Duje Ćaleta-Car, Filip Uremović, Ivo Grbić, Nikola Moro, Matija Frigan