Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu Armenije i Hrvatske, koja se igra sutra od 18 sati u Erevanu.

Nakon visoke pobjede protiv Latvije (5:0) na Rujevici, Vatrene čeka drugi susret u sklopu rujanskog ciklusa kvalifikacija za Euro 2024.

Nakon četiri odigrane utakmice Armenija se nalazi na visokom trećem mjestu sa sedam bodova. U posljednjem susretu su osvojiti bod kod prvoplasirane Turske, a sve do 88. minute imali su pobjedu u džepu, prenosi Gol.hr.

Dalićevu momčad čeka težak posao, Vatreni nikad nisu slavili na Kavkazu, no s tri boda napravili bi veliki korak naprijed prema prvom mjestu i plasmanu na Euro koji se igra u Njemačkoj.

"Vjerujem da će Kovačić biti spreman, napravit ćemo trening pa ćemo vidjeti. Ne želimo riskirati. Majer je također imao malih problema, ali sada je spreman i očekujemo da bude u dobrom stanju. Ne jeste li upoznati, ali Domagoj Vida nije s nama. Poštedili smo ga puta".

Hoćete li nešto bitno mijenjati u postavi?

"Nema mjesta kalkulacijama, nešto ćemo promijeniti, pogotovo u fazi obrane. Oni su jako opasni po bokovima. Ne smijemo i dopustiti kontru i polukontru, da nas iznenade. Neće biti puno zamjena".

Hoćete li igrati s Perišićem nešto povučenije ili u tom smjeru nešto?

"Da, u tom smjeru ćemo ići jer su opasni po bokovima. Ovo što smo dosad analizirali odigrali bi maksimalno, davali su sve od sebe. Pri kraju su padali. Oni su osjetili da se mogu plasirati na Euro. Dat će sve od sebe da sruše velikog protivnika. Mi moramo odigrati kao u Rijeci. Kod njih je euforija, bit će dobra atmosfera".

Hoće li Hrvatska protiv Armenije prebroditi tradiciju da se teže plasira na velika natjecanja?

"Mi se nadamo da ćemo pobijediti, dat ćemo sve od sebe, a što će biti, to ćemo vidjeti sutra. Najvažnije se plasirati, nije bitno kako".

Kako je momčad podnijela put?

"Navikli smo da igramo svaka tri dana. Zasad je sve OK, putovali smo dobro, teren nije tako loš da nas može sputati. Očekujem korektnu utakmicu i pobjedu".