Nakon utakmice u Splitu između Hrvatske i Portugala oglasio se i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

'Čestitao bih dečkima. Trudili su se i dali sve od sebe. Ostavili su srce na terenu. Žao mi je što ih nije nagradilo i još se na kraju dogodila ta Livijeva greška. Nadam se da smo time ispucali sve greške u dogledno vrijeme. Ostali smo u Ligi nacija, ali ne svojom dobrom igrom. Drago mi je da je ova godine završila', rekao je Dalić pa dodao:

'Bilo je puno trčanja i agresije, to smo radili dobro. Imamo puno dobrih stvari, popravit ćemo ih još kada nam se pridruži sedam ili osam standardnih igrača. Ja se ne bojim. Plus je da smo ostali u Ligi nacija, ali žao mi je poraza od europskih prvaka i toga da dečki nisu nagrađeni za svoj trud.'

Dalić je rekao i kako je obrana odigrala dobro i da je iz ove utakmice dobio što je htio.

'Obrana je položila ispit. Pokušali smo odigrati u drugačijem sistemu i mislim da time mogu biti zadovoljan. Igrači su bili u teškom stanju, rezultat nas nije nagradio, ali idemo dalje.'

S obzirom da ni u sedmoj utakmici Hrvatska nije uspjela pobijediti Portugal, jasno je da su i igrači bili razočarani rezultatom, no ipak ima razloga i za zadovoljstvo, jer ovog puta igra je bila na nivou kojeg očekujemo od viceprvaka svijeta, ali i zato što su Vatreni napokon dočekali Matea Kovačića.

Zabio je dva gola, s time da je drugi bio posebno lijep, a i postignut s igračem manje.

'Nažalost, primili smo tri glupa gola. Imali smo i crveni karton, ali ajde, ostali smo u skupini. Nadam se da ćemo sljedeći put odigrati bolje i pobijediti', rekao je Kovačić.

I Dejan Lovren je prokomentirao poraz Hrvatske od Portugala u Ligi nacija.

'Šteta, žao mi je. Dali smo sve od sebe na terenu, da smo bar izvukli neriješeno pa da nam se isplati ovaj trud. Bilo je tu i nekih sudačkih grešaka koje ne možemo shvatiti. Šteta što smo primili gol u zadnjoj minuti', rekao je Lovren pa dodao:

'Na kraju smo saznali rezultat druge utakmice i da ostajemo u ovom velikom natjecanju. Teren je danas bio dosta težak, a mi smo dobro i igrali. Dobro smo odradili prvo poluvrijeme i držali se i s igračem manje. Da nije Rog dobio crveni, još bi i pobijedili. Možemo i žaliti zbog ovoga.'

Obrambena linija Vatrenih je po prvi puta igrala zajedno.

'Da, četvorka iza, a i još neki igrači, su igrali zajedno po prvi puta. Što se obrane tiče, Mile, Josip i Bradarić su super odradili posao. Mogu biti ponosni na sebe', zaključio je Lovren.