Izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić osvrnuo se na fantastičnu 2018. godinu i rekao za Sportske novosti kako sad slijede kvalifikacije za Euro i da više nema prava na kiks.

''Do 78. minuta na Wembleyju bili smo prvi na tablici i imali Final Four. U posljednjih deset minuta to smo izgubili iz dva prekida, golove smo dobili kad su Englezi bili totalno nemoćni. To je naša slika. To što smo prvu utakmicu novog natjecanja izgubili 6:0, no vratili smo se kroz dva mjeseca. Hrvatska je igrala slično kao u Rusiji, dobro, kvalitetno, disciplinirano, odgovorno, pokazala znanje, ali i da smo al pari najvećim svjetskim momčadima.

To je dobitak Lige nacija. Dobili smo dobar temelj, podlogu za budućnost, igrače koji itekako mogu konkurirati. Tu mislim u prvom redu na Josipa Brekala i Nikolu Vlašića. Tin Jedvaj demonstrirao je da je kadar biti alternativa na boku, iako mu je prava pozicija na stoperu. I Antonio Milić je igrao dobro na lijevom beku. Imamo puno razloga za optimizam'', rekao je Dalić.

Dalić je napomenuo kako u ova četiri mjeseca trebaju naći rješenje u obrani, pogotovo na bočnim pozicijama.

''Dogodilo se da su nam istodobno ozlijeđena četvorica lijevih bekova koji su u konkurenciji. Morali smo tražiti neka druga rješenja. To još nismo do kraja raščistili i pronašli. Definitivno, meni je ova jesen ukazala da ovo što je dosad bilo, ova lutanja s pozivanjem igrača koji ne igraju, da toga više ne bi smjelo biti. I neće biti.

Jednostavno, dolaze kvalifikacijske utakmice, u njima nemamo pravo na kiks i više nemamo mogućnosti nešto gledati, provjeravati ili kontrolirati. Gotovo je s tim. Oni koji će igrati u klubu bit će s nama. Trebaju nam ljudi koji stalno nastupaju i u formi su. U Londonu želim uvesti napadača ili ofenzivnog veznjaka, okrećem se prema klupi i tamo vidimo Pjacu, Pašalića i Roga koji nemaju taj kontinuitet. To je malo problem koji moramo još izliječiti do kraja'', zaključio je izbornik.