Davno je netko rekao kako je među ljudima koji ne rade u svojoj struci ponajviše nogometnih eksperata.

Biti izbornik ili trener kluba punog zvijezda - ništa lakše od toga. Naravno, samo u teoriji i navijačkoj mašti...

Izbornici koji od sinoć trpe salve kritika su Zlatko Dalić i Didier Deschamps, treneri čije su ekipe igrale u finalu Mundijala 2018., a na Euru su se od natjecanja oprostile već nakon osmine finala.

Ipak, treba biti pošten pa reći, u zemlji s četiri milijuna nogometnih izbornika, Zlatko Dalić je ispunio ono što je stavljeno pred njega.

Dakako, nakon poraza od Španjolske, Dalić je mogao posegnuti za džentlmenskim dogovorom s HNS-om i uz stisak ruke napustiti izborničko mjesto.

Signali iz Rovinja gdje su tijekom noći i jutros odrađeni neki razgovori sugeriraju da je izbornik prelomio te ostaje u reprezentaciji uz punu podršku HNS-a i senatora reprezentacije, javljaju hrvatski mediji.

Zlatko Dalić je sasvim sigurno svoju odluku donio odmah nakon Škotske. I ona temeljila na raspoloženju Luke Modrića i njegovim razmišljanjima. A Luka je produžio s Real Madridom do kraja ove sezone i on će predvoditi Hrvatsku u kvalifikacijama za SP te se nada nastupu na završnoj smotri sljedeće ljeto, piše Germanijak.hr.

Modrić i Dalić, tvrde upućeni, imaju dogovor da se iz reprezentacije opraštaju zajedno. I ako je Luka odlučio da će to učiniti nakon SP-a sljedeće godine, onda je sasvim izvjesno kako će to isto napraviti i Zlatko Dalić.

Uostalom, za manje od tri mjeseca Vatrene u Moskvi čeka nastavak kvalifikacija za SP pa i nema nešto previše vremena za otezanje, još manje za radikalne odluke.