Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u Bruxellesu igra protiv Belgije posljednju pripremnu utakmicu uoči Europskog prvenstva.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je susret koji je na rasporedu od 20.45 sati.

"Ostvarili smo povijesni rezultat prije tri godine kad smo bili drugi na svijetu i ovo nije ista momčad kao tad. Došlo je novih mladih igrača koji imaju talent, ali treba nam vremena da se uigramo, no nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat na Euru", rekao je Dalić.

Izbornik je rekao da sutra igraju protiv najbolje momčadi po FIFA-inoj ljestvici.

"Jako je važna utakmica zbog rezultata jer on daje samopouzdanje i motiv. Bit će jako teško i pravi izazov, sigurno je da obje momčadi žele dobar rezultat. Važno je da odigramo dobru utakmicu i da ne bude ozljeda", izjavio je Dalić.

Prvi ispit za Hrvate na Euru je Engleska, momčad koju su porazili na Svjetskom prvenstvu, prenosi HRT.

"Mi smo već doživjeli da nas protivnici drugačije gledaju kao druge na svijetu, ali nema sad tu nekakvoga revanšizma. Znamo da Englezi žele pobijediti protiv nas jer igraju prvu utakmicu, na Wembleyu, sigurno da im je u glavi i porazu u polufinalu. Bit će jako teška utakmica, očekujemo da će biti agresivna Engleska koja će čim prije htjeti zabiti gol. No, Hrvatska ne dolazi kao autsajder na Europsko prvenstvo, imamo svoju šansu i prigodu, moramo biti skromni, a prvi cilj je da prođemo grupu", istaknuo je Dalić.

Rekao je Dalić da prati sve protivnike u skupini, zna što ih očekuje.

"Nitko ne otkriva karte do kraja, moramo biti oprezni u analizi. Prijateljske ne znače puno u smislu da će pokazati sve. Teški protivnici, pogotovo jer igramo s dva domaćina na prvenstvu. Englezi su najteži protivnik, ali ne smijemo podcijeniti Češku i Škotsku", objasnio je Dalić.

Zaželio je oporavak Kevinu De Bruyneu, igraču Belgije, kojemu je upitan nastup na Euru, a jutros je operiran te neće igrati protiv Hrvatske.

"Belgijski izbornik je jedan od najboljih trenera na svijetu, veliko poštovanje imam prema njihovoj momčadi", zaključio je hrvatski izbornik te za kraj rekao da ne bih imao ništa protiv da se ove dvije reprezentacije i susretnu u finalu Europskog prvenstva.