Iza nas je sjajna nogometna godina, bila je teška, ali je na kraju uspješna i sretna, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon redovne Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koja je održana u Zagrebu.
Bila je to sjajna nogometna godina, bila je teška, ali na kraju uspješna i sretna. Imamo i najbolju Prvu HNL do sada što govori i broj igrača iz hrvatskih klubova u reprezentaciji. Iduće godine nas očekuje veliko natjecanje, svjetsko prvenstvo, a fokus je na njemu, kazao je hrvatski strateg.

Dalić je najavio kako će “Vatreni” u ožujku odigrati dvije prijateljske utakmice, najvjerojatnije u Dohi kako bi se upoznali s podnebljem i lakše aklimatizirali za Svjetsko prvenstvo.

U ožujku ćemo imati dva ispita, najvjerojatnije u Dohi, ali još ne možemo potvrditi imena suparnika, dodao je.
 


Osvrnuo se i na ulazak Vedrana Ćorluke i Marija Mandžukića u stožer svjetskih doprvaka. Sprema li možda još neko iznenađenje?

Bilo je dosta iznenađenja, naravno šalim se, kazao je te nastavio. Naš cilj je što više ‘Vatrenih’ uključiti u stožer, nitko nije pozvaniji od njih da sudjeluje u radu reprezentacije. Veselim se što su upisali trenerske škole i dok sam ja izbornik moj će cilj biti što više ih uključiti. Malo je čudno što je prvi posao odmah u reprezentaciji, ali njihovo iskustvo i karijere im daju na tome. Što se tiče stožera, mi smo ga kompletirali.

Izbornik je bio prepun pohvala za mlade snage koje dolaze, ali i naglasio kako mogu biti sretni što uz sebe imaju senatore kao što su Luka Modrić, Ivan Perišić i drugi i uz koje mogu samo napredovati.

Netko će napraviti veliki rezultat jer dolaze sjajne generacije mladih igrača. Gvardiol, Sosa, Brekalo to su već pokazali. Ima ih još koji kucaju na vrata reprezentacije. Hrvatska ima mir idućih 10 godina, ali bez senatora oni to ne bi mogli napraviti. Mogu biti sretni što uz sebe imaju igrače kao što su Luka Modrić, Ivan Perišić…, istaknuo je izbornik.

Dalić je komentirao i potez vodstva HNS-a koje je na Skupštini proglasilo Miroslava Blaževića “počasnim izbornikom.”

Moram pohvaliti Savez na sjajnoj reakciji. Ćiro je za mene puno napravio, bio je moj učitelj, trenerski mentor. Uvijek je vjerovao u mene. Uvijek je gurao pozitivu. Mogu mu zahvaliti na vjeri u nas i za sve što je učinio u hrvatskom nogometu. Ovo je sjajna stvar što je Ćiro dobio priznanje. Mogu u Kataru biti prvi, ali trener svih trenera je Ćiro, zaključio je Dalić.

(Hina | Foto: Luka Stanzl/Pixsell)