Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči sutrašnje prijateljske utakmice s reprezentacijom Tunisa koja se igra u Varaždinu, prisjetio se Svjetskog prvenstva od prije godinu dana te istaknuo kako je zadovoljan da se pojavljuju novi, kvalitetni, mladi igrači, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon dva dana odmora iza utakmice koju su hrvatski reprezentativci odigrali protiv reprezentacije Walesa, odnijevši u Osijeku minimalnu pobjedu, izbornik Zlatko Dalić večeras je u Zagrebu ponovno okupio reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv Tunisa.

Najavio je kako na ovu, posljednju utakmicu ove sezone putuje isti sastav koji je igrao u Osijeku. "Nadam se dobroj igri, spektaklu i pobjedi", kratko je poručio hrvatski izbornik ocijenivši raspoloženje u reprezentaciji dobrim i pozitivnim iza zadnje pobjede.

Minimalnu i teško postignutu pobjedu Dalić je nazvao dobrim preduvjetom za mirno ljeto uz pripreme za jesenski nastavak kvalifikacija u rujnu. "Sutra ćemo pokušati dati šansu svim igračima koji su bili na ovim pripremama jer su je zavrijedili", najavio je Dalić.

"Potpuno sam zadovoljan. Ne zanimaju me ljepota i način nego samo ta tri boda. Ako već seciramo igru, onda me samo brine tih posljednjih 15 minuta kada smo primili gol pa smo svi bili nervozni i u panici. Kada smo primili taj gol, uvukla se nervoza kod svih nas", priznao je Dalić komentirajući zadnju utakmicu protiv Walesa.

Dalić je izrazio nadu da su se pojavili novi igrači koji mogu igrati u prvoj postavi te naveo golmana Livakovića, zatim Halilovića, Brekala, Vlašića i druge mlade igračke nade.

Istaknuo je kao veliku prednost da je imao priliku raditi s reprezentativcima sedam dana u kontinuitetu, dodavši kako to puno utječe na momčad, na osjećaj zajedništva, spremnost i uigranost igrača.

Smatra da će Europsko prvenstvo na površinu izvući još dodatnih mladih igrača, upravo kako reprezentacija ne bi ovisila uvijek o jednom čovjeku i ozljedama.

"Volio bih da se utakmice igraju u Splitu jer Hrvatska je reprezentacija koja pripada svima, ne samo Osijeku, Zagrebu ili Rijeci", poručio je Dalić i dodao kako igrači i nogometno vodstvo imaju isti stav. Smatra da bi reprezentacija napunila Poljud ljudima iz Hercegovine, Dubrovnika, Metkovića, Šibenika i ostalih gradova.

Kazao je kako ne raspolaže detaljnim informacijama o igri Tunisa te kako mu je važno uživati na predstojećoj utakmici jer je sav fokus bio stavljen na Wales.

S obzirom da je prošla godina dana od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem je Hrvatska osvojila titulu viceprvaka svijeta, Dalić se prisjetio tih dana poručivši kako je to osjećaj koji za njega nikada neće proći. "To je povijest i mi smo dio te povijesti, od toga ne smijemo bježati, ali ne smijemo živjeti od stare slave", kazao je Dalić.