Hrvatska reprezentacija pobijedila je Kanadu 4:1 u utakmici drugog kola skupine F na Svjetskom prvenstvu i preuzela vrh njene ljestvice. Osvrt na tu utakmicu, situaciju u skupini i najavu onog što slijedi dat će izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije.

Bez obzira na rezultate, Dalić ističe kako je Belgija veliki tim.

''Pet godina je bila prva na svijetu i ima sjajnog izbornika. Možda intezitet i nije bio takav kakav je trebao biti u prve dvije utakmice, ali to nas neće zavarati. Poznajemo njih, oni nas i pred nama je odlučujuća utakmica. Neću govoriti o intenzitetu, neću se navući na te stvari. Iskusni su. Imaju De Bruynea, Lukakua... sjajna je. Nećemo se opustiti, to je sigurno'', rekao je Dalić.

Ističe Dalić kako je svaka utakmica stresna, te kako je za njega svaka ''ili jesi ili nisi''.

''Pobijedili smo, odigrali sjajno, ali to je tek koračić. Ako to ne potrvdimo s Belgijom nismo ništa napravili. Ne zanosimo se s utakmicom. Malo smo se proveselili, ali već smo počeli raditi na sljedećoj utakmici. Sjajna utakmica. Podatak da smo pretrčali 122 kilometra je fascinantan. Kanada, koja slovi kao trkačka ekipa, trčala je manje od nas. Nadigrali smo ih. Već dugo nismo bili ovako dobri u svim segmentima igre'', kazao je.

Na pitanje o Andreju Kramariću i njegovoj poziciji, Dalić je burno reagirao.

''Je li sad rekao da mu ne valja pozicija? Tu dramu napravite vi mediji. Vi ga pitate o poziciji i napravite čudo ni iz čega. Mi smo to riješili prije dvije godine. On se primirio, šuti, radi i to mu se vraća. Nije ovo Hoffenheim već hrvatska reprezentacija. Igraš gdje ti izbornik kaže. Nema kod nas takve pozicije'', naglasio je, prenosi Index.hr.