Ministar Vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da je ''gotovo s tim da je BiH unitarna zemlja'', te ga pozvao da poštuje Republiku Srpsku i prava Hrvata.

Povodom Izetbegovićeve izjave da je Dačić ''Miloševićev učenik koji uzalud pokušava da povuče paralele između Kosova i Metohije i Republike Srpske'', on je istaknuo kako ''Izetbegović voli da nastupa na takav način'' i da nema ništa protiv toga da svako iznese svoje mišljenje, prenosi Srna.

''Izbori su u BiH i svako tu gleda neku svoju političku filozofiju i marketing. Bakire, gotovo je sa tim da je BiH unitarna država, poštujte Republiku Srpsku i prava Hrvata, mi imamo interes da živimo u miru", rekao je Dačić za Prvu televiziju.

Dačić je nedavno izjavio da je, kada je proglašena neovisnost Kosmeta, trebalo proglasiti i neovisnost Republike Srpske, a potom je reagirao Izetbegović, navodeći da ''džaba Miloševićev učenik pokušava da povuče paralele'' jer je ''BiH riješena''.