Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je danas u Zagrebu da je važna opredijeljenost za poštovanje Daytonskog mirovnog sporazuma koji pruža dovoljno zaštite za sve građane u BiH, te da cijeni uvažavanje koje dolazi iz političkih predstavnika Hrvatske.

Nakon sastanka s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, Cvijanović je rekla da ravnopravnost mora biti princip koji će biti zadržan, kao i da je važno zadržati prava koja su data Ustavom.

Ocijenila je kako je sastanak bio konstruktivan, te navela da se razgovaralo o ostvarivanju zajedničkih ciljeva koji se odnose na stabilnost i mir u regiji.

Cvijanović je navela da su razgovarali i o načinima povećanja vanjskotrgovinske razmjene i realizaciji važnih projekata za građane.

Nakon sastanka, Milanović je objasnio kako je došlo do sastanka.

''Do sastanka je došlo temeljem razgovora prije nekoliko tjedna. Mislim da je to pravo vrijeme i dobar način. Odnosi s prethodnim Predsjedništvom nisu bili idealni, u mom mandatu. Vrijeme je da se otvori novo poglavlje. BiH kako je mi vidimo, kako je ja vidim, a to je subjekt međunarodnog prava temeljen na Daytonu. On je temelj BiH. Ako se to bude diralo, iz toga može izaći samo zlo. Ovo nije savršeno stanje. Stabilnost u regiji, mir, predvidivost, europski put BiH ako ona to želi, a vidim da želi. I zadnje, ali ne najmanje bitno-položaj Hrvata'', rekao je Milanović.