Dragi prijatelji!

Ulazeći u Novu godinu pravimo analizu i rezimiramo sve ono što je bilo u prošloj. Mnogi će reći nije bila dobra ali u svemu lošem ima uvijek nešto dobro. Trebamo zahvaliti za svaki trenutak, za dar života i ljude koji su dio naših života. 

Etno skupina „Čuvarice“ nije odustajala. Pokazale smo da bez obzira na situaciju život moramo živjeti. Prestali su nastupi ali nije prestao naš rad uradili smo novu pjesmu i novi spot.

Zadnjih mjeseci pokrenuli smo projekt „Božić kroz pjesmu u našim srcima“ u kojem smo posjetili svaku ramsku župu i snimile po jednu Božićnu pjesmu.

Zahvalni smo svim našim župnicima koji su podržali našu ideju don Marku Tomiću, fra Juri Periću, fra Andriji Joziću, don Ivanu Tomiću i fra Anti Šimunoviću.

Zadnju pjesmu „Na dobro vam Božić dojde“ -Nevijsku kolendu snimili smo u Etnografskom Muzeju na Šćitu. Radi se narodnoj pjesmi s otoka Pašmana koju je za Lado obradi Joško Ćaleta. Note za ovu pjesmu posudio nam je član Lada Filip Martinić kojemu smo jako zahvalne.

Vido uratke snimili su naši mladi snimatelji Mario i Matea Beljo u produkciji Moment Catchers kojima se također zahvaljujemo i nadamo i daljnjoj suradnji.

Na kraju želim čestitati i zaželjeti  svim našim prijateljima i poznanicima sretnu i blagoslovljenu Novu 2021.godinu. Zahvaliti na podršci, svakom pregledu, lajku i komentaru. Slušajte nas i dalje. U Novoj želimo da se svi volimo, da surađujemo, da gledamo život s pozitivne strane i da suosjećamo s najpotrebnijima.

Uvijek je dobro vrijeme da bi se činilo dobro. (Martin Lutker King)

Vaše Čuvarice!

Pogledajte video i pjesme „Radujte se narodi“ iz crkve sv. Ante Padovanskog  sa Gračaca
 

I pjesmu „Na dobro nam Božić dojde“ iz  Etnografskog Muzeja sa Ščita