Mladi iz Međugorja okupljeni u organizaciju "Čuvari svetišta", otkrili su lažnu tvornicu meda, kojom je S.B. iz Cazina kako kažu, varao kupce.

U biltenu MUP-a HNŽ-a navedeno je kako su 11. rujna 2016. godine djelatnici Odjela kriminalističke policije PS Čitluk su u mjestu Bijakovići izuzeli stvari i koncentrat za proizvodnju industrijskog meda od S.B. (1960.) iz Cazina. U biltenu je navedeno kako su poduzete potrebne mjere.

''Preko stotinu 'mladih i žestokih momaka' iz Međugorja i Bajakovića se uključilo u organizaciju "Čuvari svetišta"', navode građani na Facebooku, pojašnjavajući kako su dečki premrežili cijelo Međugorje i Bijakoviće.

Kako građani na društvenim mrežama navode, svatko tko je bio imalo 'sumnjiv' je praćen, te su momci pratili što te osobe rade.

''Zahvaljujući momcima smo ulovili pravog kapitalca kojeg prate cijeli tjedan. Radi se o Senadu B. iz Cazina. Posebno se dugo zadržavao ispred jedne kuće u Bijakovićima, gdje je dugo u smjenama nadziran. Primijećeno je da je iz njegovog BMW-a istovarena velika količina staklenki, a s njim su bile i dvije"dame" malo tamnije puti'', navodi se na društvenim mrežama.

''Čuvari svetišta'' su, kako navode građani, obavijestili policiju koja je došla i izvršila kontrolu auta i objekta.

''I imali su šta vidjeti. U objektu je otkrivena mini tvornica "meda" kojim se godinama po raznim štandovima truje naše hodočasnike. Kupce je imao čak i do Konjica i Ivan planine'', navode građani na društvenim mrežama.

Građani su opisujući događaje, naveli da je u objektu pronađen veliki kazan za kuhanje, veće količine šećera, boje za kolače, gusti sok od borovnice i još nekih sastojci.

''Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal. Godinama smo upozoravali općinske službe i inspekcije da se nešto poduzme da se uzmu uzorci "meda"od svih prodavača no bezuspješno. Našim momcima veliko hvala na trudu i nevjerojatnoj spremnosti i strasti kojom su pristupili ovoj akciji koja će dugo trajati'', navode građani na društvenim mrežama.