Austrijski tenisač Dominic Thiem svladao je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije "masters 1000" u Madridu prvog igrača svijeta i branitelja naslova Španjolca Rafaela Nadala sa 7:5, 6:3.

Thiem je ovom pobjedom "svrgnuo" Nadala i s prvog mjesta ATP ljestvice na kojoj će se u ponedjeljak ponovno naći Švicarac Roger Federer.

Sjajni je Austrijanac ujedno i prekinuo rekordni Nadalov niz od čak 50 uzastopnih osvojenih setova na zemljanoj podlozi. Taj je niz započeo u Roland Garrosu prošle godine, odnosno nakon što je Nadal izgubio baš od Thiema u četvrtfinalu prošlogodišnjeg turnira u Rimu.

Ranije u petak plasman u polufinale u Madridu izborio je finalist prošlogodišnjeg US Opena i osmi tenisač svijeta Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je Srbina Dušana Lajovića sa 7:6 (3), 3:6, 6:3.

Andersonu se tako iz 11. pokušaja po prvi put u karijeri domogao polufinala na turnirima Masters 1000 serije, a treći ove sezone, nakon što je u Indian Wellsu izgubio u četvrtfinalu od našeg Borne Ćorića, a u Miamiju od Španjolca Pabla Carreno-Buste.

Thiem i Anderson će igrati međusobno u subotu u polufinalu, piše gol.hr