Hrvatska košarkaška reprezentacija najbolje igra baš kad igra protiv najboljih. I ako smo nakon prve tri utakmice s pravom bili nezadovoljni izvedbom Acinih igrača, nakon poraza protiv Španjolske polsije prave drame optimizam je porastao.
Hrvatska u prve tri utakmice nije djelovala dobro. Mađare, Rumunje i Crnu Goru dobili smo na rutinu, no ruku na srce, puno toga nije bilo dobro u igri Acine reprezentacije. S druge strane, Španjolska je mljela sve pred sobom i zastrašujuća +117 koš razlika nakon prva tri kola jasno je odavala tko je apsolutni favorit uoči ovog dvoboja. A onda klasična Hrvatska. Nakon prvih par minuta aktualni prvak bio je na konopcima. Bender, Šarić i Tomas održali su mini sat košarke zbunjenim Španjolcima i Hrvatska je imala 10:1. No, nije to bio realan rezultat i jasno je bilo da su Španjolci predobra ekipa da se ne vrate u igru.

Ipak, šteta je što su to napravili rekordno brzo. Nekoliko pogrešaka Hrvatske u napadu, brza tranzicija Furije i ono što se pokazalo kao rak rana ove momčadi – defenzivni skok – bili su dovoljni da Španjolska vrlo brzo preokrene utakmicu i ode na sedam, osam razlike.

U tim trenucima najbolji igrač Hrvatske i najbolji strijelac Olimpijskih igara u Riju Bojan Bogdanović bio je samo statist na parketu. Babo je u prvom poluvremenu iz igre gađao 0-5 i nije ubacio niti jedan poen.

Scariolo je znao odakle mu prijeti najveća opasnost i u svakom trenutku Španjolci su sjajno udvajali Babu, koji je iz igre šutirao 0-5Da se Hrvatska sredinom druge četvrtine ne raspadne, pobrinuo se Dario Šarić, koji je danas vjerojatno odigrao najbolju utakmicu u dresu reprezentacije. Nije čak toliko bitna Darijeva statistika, koja je sjajna – 18 koševa, 13 skokova, dvije blokade i pet asista –  važan je ukupan dojam, a on je bio impresivan.

Šarić je zabijao, skakao, dijelio asistencije i blokade – u svakom trenutku bio je lider na terenu – a Šiši je najzaslužniji što je u nastavku utakmice proigrao i Bogdanović.

Igrala se 23. minuta utakmice kad je Šarić u maniri Miloša Teodosića, gledajući u potpuno drugom smjeru, probio cijelu španjolsku obranu i idealno poslužio Bogdanovića za njegov prvi koš i početak Babine strašne serije koja je Hrvatsku vratila u utakmicu.

Taj čudesni asist Darija Šarića prepoznala je i FIBA koja ga je honorirala tako da ga je uvrstila na drugo mjesto najboljih poteza jučerašnjeg dana na Eurobasketu, piše Index.

Dnevnik.ba