U Hrvatskoj zemlji promjena vremena. Nakon iznadprosječnih temperatura za ovo doba godine, ponegdje i viših od 20 stupnjeva, danas i do deset stupnjeva niže. Državni meteorološki zavod izdao je crveno upozorenje za Velebitski kanal te područje sjeverne, srednje i južne Dalmacije, a narančasto upozorenje za riječku i splitsku regiju te Kvarner i Kvarnerić.

O buri na zadarskom području s ulaza na autocestu A1 kod Posedarja izvijestila je Ana Marušić.

- Nije prestrašno, u pitanju je bura po levantu, tako da Velebit nema "kapicu", no dionica autoceste A1 između Posedarja i Svetog Roka zatvorena je, a u Zadarskoj županiji za sav promet zatvoren je i Paški most te državna cesta Jasenice-Zaton Obrovački, javila Ana Marušić za HTV-ove Vijesti u devet sati.

Temperatura je oko 7 stupnjeva, no osjet hladnoće zbog vjetra je malo niži. Bura je donijela ponešto poteškoća u prometu, ali na zadarskom području zasad nema poteškoća u pomorskom prometu.

- Ipak, nikako se ne preporuča onima koji ne moraju izlaziti na more, jer se u podvelebitskom kanalu prognoziraju udari bure do čak 80 čvorova, upozorila je.