Mirko Filipović sprema se za veliki revanš protiv Roya Nelsona, nekadašnje zvijezde UFC-a, koji je u veteranskim godinama prešao u Bellator.

Njihov meč 25. svibnja u Londonu nedavno je označen kao zamjenska borba za Bellatorov Grand Prix, što znači da bi pobjednik borbe Nelson - Cro Cop mogao uskočiti u završnicu turnira za pojas teške kategorije. U polufinalu turnira je i legendarni Fedor Emelianenko, kojeg čeka meč protiv još jednog veterana i najvećeg trash-talkera Chaela Sonnena.

Cro Cop je u Bellator stigao zbog revanša s borcem koji mu je zadao težak udarac u UFC-u 2011. godine, ali i kako bi održao formu do povratka u Rizin, u kojem planira još barem dvije borbe. Na mogućnost sudara s Fedorom, kojeg je još nedavno prozivao, Mirko danas odmahuje rukom.

"Iskreno, ne razmišljam o tome. Prije svega, ne mislim da će se to dogoditi. Sviđa mi se turnir, ali nisam navikao tako se boriti. Za mene su dvije ili tri borbe u jednoj večeri, a ovdje je drugačije, samo jedna borba", rekao je Mirko, pa se dotaknuo Fedora koji je nedavno pobijedio Franka Mira u manje od minute.

"Nemam više posebnu želju boriti se s Fedorom. Nikad ne reci nikad, ali mislim da se to neće dogoditi. Kakav je bio protiv Mira? Ne znam je li se vratio ili ne, borba je bila prekratka. Dobro za njega."

"Možda odradim još borbu, dvije ili tri, teško je reći u mojim godinama"
 
Meč s Nelsonom je nova prilika za Mirka da poravna stare račune, nakon što se u povratničkom nastupu u UFC-u osvetio Gabrielu Gonzagi.

"Naravno da želim ispraviti taj poraz, nisam samo sretan što se borim u Bellatoru nego i što mogu osvetiti poraz protiv Roya. Svaki pravi borac želi pobjedu."

Cro Copov niz pobjeda traje od 2014. godine.
 
"Sretan sam zbog toga, volim  pobjede. Uživam u onome što radim. Profesionalni sam borac i uživam u borbama.Treniram svakog dana, širom svijeta, borim se širom svijeta, prošli put u Tokiju, sada u Londonu, dobar je to osjećaj. U ovom poslu teško je reći što nosi budućnost, nastavit ću to raditi dokle god me čini sretnim i dokle god mi zdravlje dopusti. Možda će to biti još jedna ili dvije borbe, možda tri. Ne znam, posebno u mojim godinama", rekao je hrvatski borac.

Mirka su novinari pitali i o detaljima ugovora.

"S Bellatorom imam ugovor na jednu borbu i na nju sam koncentriran. Planiram se boriti i 30. prosinca, oproštajna borba u Japanu. Zainteresirala me borba s čovjekom poput Nelsona, koji me pobijedio. Dobio sam priliku ponovo se boriti s njime, zbog toga sam motiviran i sretan. Dat ću sve od sebe da ga pobijedim", rekao je Cro Cop.

index.hr