Igor Crnadak došao je danas u Graničnu policiju BiH u svojstvu svjedoka za davanje izjave u vezi izdavanja bh viza u Pakistanu, potvrđeno je portalu Bljesak.info iz Granične policije BiH.

Naveli su kako je Granična policija BiH tijekom 2019. godine Tužiteljstvu BiH dostavila informaciju o nezakonitom načinu pribavljanja viza BiH od strane državljana Pakistana u veleposlanstvu BiH u Islamabadu, koji su prilikom apliciranja za vizu BiH davali pogrešne podatke ili prikrivali okolnosti važne za izdavanje vize ili su iste dobivali na nezakonit način uz pomoć trećih osoba, a da je stvarna namjera pribavljanja vize BiH bila da iskoriste teritoriju BiH za odlazak u zemlje EU.

''Nakon što je Tužiteljstvo BiH u 2020. godini, dostavilo Graničnoj policiji BiH, naredbu za poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu, kao i zahtjev za dostavljanjem informacija, Granična policija BiH je u proteklom razdoblju poduzela naložene mjere i radnje o čemu je Tužiteljstvu BiH dostavila izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama'', navela je Granična policija za Bljesak.info.

Dodaju kako provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će protiv određenih državljana Pakistana, koji su sudjelovali u nezakonitom pribavljanju BiH viza Tužiteljstvu BiH podnijeti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu za krijumčarenje osoba.