Cristiano Ronaldo je svojim 116-im golom u Ligi prvaka dodatno učvrstio poziciju najboljeg strijelca u povijesti ovog natjecanja. Zgoditci koje je postigao protiv PSG-a mogu Portugalca posebno radovati jer nisu bili samo ''u službi'' njegove osobne statistike, nego itekako u korist njegova tima, koji u Pariz sa sobom nosi prednost od 3:1 iz prvoga meča.

Međutim, kako piše sportski portal AS, Ronaldo je svojim rekordom u Ligi prvaka postavio još neke sjajne relacije u usporedbi s drugima. Ovaj put u usporedbi s čitavim timovima. Naime, samo je 48 klubova postiglo ukupno više golova u Ligi prvaka od Ronalda.

Uzme li se u obzir da je ovo natjecanje započelo daleke 1955. godine, do sada je u njemu sudjelovalo 511 klubova, a samo njih 48 uspjelo je zajedničkim snagama postići više golova od Ronalda.

S obzirom da mu CSKA iz Moskve (117 golova) bježi za samo jedan zgoditak, velike su šanse da Ronaldo već u ovom ciklusu prestigne i njih, a moguće i svoj prvi klub Sporting CP, koji skupa s  FC Copenhagenom ima 118 golova u Ligi prvaka.

Odigra li Ronaldo još poneku utakmicu do kraja svoje karijere, onda mu ni finalist iz 1984., talijanska Roma (122 gola), nije nedostižna. Trenutačni velikani europskog nogometa, kao Manchester City (102) i Napoli (60), uvelike kaskaju za Ronaldom po broju golova u Ligi prvaka. Inače, Ronaldo je postigao 10,9 posto golova Reala (929) u Ligi prvaka.

Što se tiče španjolskih klubova koji su sudjelovali u ovom natjecanju, bolji od Ronalda su Barcelona, Valencia i Atlético Madrid, s tim da je u eri Champions League, Atlético (107 golova) ipak iza njega.