Cristiano Ronaldo se našao ispred Lionela Messija, Neymara i Kyliana Mbappea na listi najmoćnijih nogometaša na Instagramu od onih koji će igrati na Svjetskom prvenstvu.

Portugalski napadač Ronaldo imao je 48 posto više pratitelja u prošloj godini.

Prema analitičarima Nielsen Gracenoeta, Ronaldo u prosjeku ima više od 3,5 milijuna dolara medijske vrijednosti po objavi.

Rangiranje se zasniva na Nielsenovom alatu za mjerenje utjecaja koji procjenjuje ukupan broj pratitelja, rast pratitelja, stopu angažmana i prosječnu vrijednost brenda po objavi na Instagramu kako bi se dobila ukupna medijska vrijednost.

U njemu su rangirani igrači koji se očekuju na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2020. godine.
 


Ronaldo ima 480 milijuna pratitelja na Instagramu, dok Argentinca Messija prati 360 milijuna ljudi (rast od 38 posto u posljednjih 12 mjeseci). Messi proizvodi 2,6 milijuna dolara medijske vrijednosti po objavi.

Napadački trojac Paris Saint-Germaina Messi, Neymar i Mbappe nalaze se na drugom, trećem i četvrtom mjestu iza Ronalda, svaki s prosječnom vrijednosti višom od milijun dolara po objavi.

Od prvih 10, Vinicius Juniora imao je najveći rast broja pratitelja od svih igrača s povećanjem od 90 posto, a tome je najviše doprinio pobjednički gol u finalu Lige prvaka za Real Madrid protiv Liverpoola.

Francuz N’Golo Kante nalazi se na osmom mjestu na listi i ima najveću stopu angažmana od svih igrača u prvih 10 sa svojim objavama – 11 posto.

Izgleda da je sljedeća velika zvijezda društvenih mreža Španjolac Gavi, čiji je broj pratitelja porastao za više od 5.000 posto na 6,2 milijuna.

Njegove objave imaju stopu angažmana od gotovo 30 posto.

(www.jabuka.tv | Foto: Instagram)