Policija traži muškarca u Kanadi koji je medicinsku sestru navodno više puta udario u lice i srušio na tlo nakon što je njegovu ženu cijepila protiv koronavirusa, javlja CBC.

"Jučer je oko 9:15 po lokalnom vremenu muškarac ušao u ljekarnu u Sherbrookeu, gradu na jugu pokrajine Quebec te optužio medicinsku sestru, koju policija nije imenovala, da je cijepila njegovu suprugu", rekao je glasnogovornik tamošnje policije Martin Carrier CNN-u.

Osumnjičeni je došao jako ljut i agresivan te je pitao medicinsku sestru zašto je cijepila njegovu suprugu (odraslu ženu) bez "njegovog odobrenja".

"Udario ju je više puta u lice tako da medicinska sestra nije imala vremena za obranu, pala je na tlo, a osumnjičeni je istrčao iz ljekarne", kaže.

Medicinska sestra ima višestruke ozljede lica

U Kanadi ne postoji zakon koji kaže da pojedincima treba dopuštenje supružnika za cijepljenje.

Medicinska sestra je prevezena u bolnicu gdje joj je pružena pomoć zbog višestrukih ozljeda lica.

Policija nema ime ili fotografiju osumnjičenika niti sigurnosne snimke incidenta, rekao je Carrier. Međutim, oni imaju opis čovjeka i nadaju se da će uz pomoć javnosti uspjeti identificirati ga i optužiti za napad.

Osumnjičeni je opisan kao osoba od 30 do 45 godina, visok oko 180 centimetara, srednje tjelesne građe s tamnijom kožom, kratkom smeđom kosom, debelim obrvama, po dva mala piercinga svakom uhu i tetovažom na ruci koja podsjeća na križ, rekao je Carrier.