Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg najmoćniji je čovjek koji je ikada hodao planetom Zemljom i to nije dobro, upozoravaju kritičari ove internet platforme, prenosi Yahoo.

Kada je riječ o broju korisnika, Facebook je veći od svih religija na svijetu, a kontrola nad njim je u potpunom vlasništvu jednog čovjeka - Zuckerberga.

Kako prenosi Yahoo, prvi čovjek Empire Financial Researcha  Whitney Tilson, upozorava da je "tip moći koja je u rukama samo jedne osobe - loša ideja".

Kritike prevelike moći Facebooka dolaze sa svih strana.

Nedavno su brojne neprofitne organizacije pokrenule peticiju u kojoj se traži promjena poslovnog modela koji je baziran na algoritmima treniranim da korisnicima prikazuju sadržaj koji je za njih štetan i opasan, ali kojim će biti povećan profit kompanije.

Kritičari ove kompanije ističu da je za kompaniju koja kontrolira društvene mreže i komunikacijske platforme poput Facebooka, Instagrama, WhatsApp i Messenger, a koje koriste milijarde ljudi, jako loša stvar da većinu dionica potrebnih za glasačka prava drži samo jedna osoba - Zuckerberg.

Ne postoje tako moćne kompanije koje su tako jednostrano kontrolirane, upozoravaju kritičari i napominju da Zuckerberga nitko ne kontrolira, a on kontrolira sve.