Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i najstariji djelatnik Radio Tomislavgrada Ilija Ljubičić u ponedjeljak su presijecanjem vrpce svečano otvorili nove prostorije tomislavgradske medijske kuće.

Kako je kazano na samom početku ceremonije otvaranja, Radio Tomislavgrad je svoje emitiranje počeo ratne 1992. godine te je u svom radu odigrao posebno veliku ulogu u Domovinskom ratu.

Emitiranje radio valova tijekom 27 godina svog rada promijenilo je više ravnatelja, urednika, djelatnika te više lokacija, od privatnih stanova, podrumskih prostorija stambenih zgrada pa do prostorija koje su se nalazile unutar Kulturno informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu.

Potpomognuti od općine Tomislavgrad s prostorom i određenim financijskim sredstvima, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Javnom poduzeću Radio Tomislavgrad prošle godine je donirao 180.000 kuna za uređenje i opremanje novih prostorija smještenih na Trgu Franje Tuđmana u Tomislavgradu.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović u svom obraćanju istaknuo je i skorašnje otvaranje Hrvatske radio televizije Herceg-Bosne koja će od početka srpnja emitirati program 24 sata dnevno za cijeli prostor Bosne i Hercegovine.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su i predstavnici političkog, gospodarskog, društvenog i vjerskog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Također je odana počast poginulim braniteljima, preminulim djelatnicima i suradnicima Radija Tomislavgrad.

Osim Čovića, prisutnima se obratio i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, a pročitan je i pozdravni telegram državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonke Milasa.

Više na Tomislavcity.com