Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, nakon današnjeg sastanka s Miloradom Dodikom, predsjednikom SNSD-a, na pitanje novinara postoji li na državnoj razini parlamentarna većina s obzirom na izlazak četiri zastupnika iz Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, je odgovorio da se parlamentarna većina mijenja od točke do točke dnevnog reda bio netko dio kluba ili ne, javlja Klix.ba

"Nije ovo ništa novo. Pitanje je jesu li ljudi uopće izašli iz Kluba SDA. Pogledajte kako su glasali oni koji su vlast i vidjet ćete da odavno ne postoji taj vrlo izražen odnos i naravno da ćemo ga morati vrlo jasno preispitati kroz razgovore koje ćemo ovih dana imati s SDA. Ne možete ozbiljne stvari stavljati na dnevni red. Ja sam na sebe preuzeo obvezu da ćemo u FBiH sve što je ostalo završiti do kraja godine. Ostalo je 10 do 15 dana i ono što je u Vladi FBiH usvojeno bez preglasavanja jednog naroda nema razloga da ne bude usvojeno i u Parlamentu FBiH ako imamo tu parlamentarnu većinu, a imamo je formalno. Vidjet ćemo praktično imamo li je, a slično je i na razini države", kazao je Čović.

Dodao je da je evidentno kako u kontekstu parlamentarne većine na državnoj razini postoji dosta problema i da će koalicijski partneri morati sjesti i razgovarati o njima. Kao jedan od potencijalnih spomenuo je baš zakon o Ustavnom sudu BiH.

"Što se tiče Ustavnog suda BiH tražit ćemo rješenje jer evidentno je da se mi moramo pripremiti za vrijeme kada će isključivo građani BiH biti u poziciji da popunjavaju mjesta u Ustavnom sudu BiH", rekao je Čović.