Imali smo krajnje otvorene i prijateljske razgovore. Govorili smo o suradnji dvije stranke kako bi relaksirali odnose i ambijent kada je u pitanju odnos dva naroda u BiH, ali i dvije političke opcije, kazao je to predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon današnjeg sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

-Što prije trebamo uspsotaivi vlast na nivou BiH i mislim da ćemo iduće sedmice razgovarati u Srajevu. Mnoge teme koje nas opterećuju stavit ćemo na stol i pokušati naći rješenja. Razgovarat ćemo da svi naši predstavnici u izvršnoj vlasti rješavaju probleme kako bi se ekonomsko stanje u zemlji stabiliziralo – kazao je Čović.

On je dodao da su izaslanstva HDZ-a i SDA razgovarale o izbornom zakonu i iznijele svoje stavove, a i bit će organizirani i sastanci ekspretnih timova obje stranke o izbornom zakonu.

-Iznijeli smo sve šta je problematično. Obvezali smo se da imamo dinamiku razgovra i da stvaramo abijent koji nudi pomirenje. Sve je to u funkciji da BiH profunkcionira na svom europskom putu, ali i unutarnjoj stabilnosti – kazao je Čović, prenosi Avaz.