U zgradi Delegacije Europske unije u Sarajevu danas su na sastanak s veleposlanicima EU i SAD-a, Johanom Sattlerom i Ericom Nelsonom, došli lideri HDZ-a Dragan Čović, SDA Bakir Izetbegović i SNSD-a Milorad Dodik.

Prema informacijama Klix.ba, teme sastanka, između ostalog su kadrovska rješenja na razini države te problemi u funkcioniranju najviše razine vlasti koji čine upravo ove tri stranke.

Kada je riječ o kadrovskim rješenjima, tu se misli na direktorske pozicije u državnim agencijama, povjerenstvima te javnim poduzećima i upravnim i nadzornim odborima od kojih mnoge još nisu popunjene novim imenima.

Veleposlanici EU i Sjedinjenih Američkih Država inzistirat će da lideri tri vodeće stranke u zemlji konačno pronađu kompromisna rješenja koja će odblokirati mnoge procese u BiH te, kako to vole reći, ponuditi građanima konkretne poteze u cilju podizanja životnog standarda.

Tema razgovora je i put BiH ka europskim integracijama, ali i problemi u vezi s nabavkom cjepiva protiv koronavirusa s kojim se naša zemlja susreće te ekonomska situacija.