Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će večeras u Zagrebu lidere SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Kako je potvrđeno, sastanak počinje u 19 sati u Banskim dvorima, a sastanku će osim članova Doma naroda BiH i lidera dvije stranke prisustvovati ministri vanjskih poslova dvije države Bisera Turković i Goran Grlić Radman.

Sastanak dolazi nakon što su odnosi dvije zemlje dodatno zategnuti zbog odlaska lidera SNSD-a Milorada Dodika na sastanak s Plenkovićem i predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanoviće.

Lider SDA Bakir Izetbegović prošlog tjedna je izjavio da je Andrej Plenković "cijenjen i ima dobru poziciju u krugovima utjecajnih EU političara, ali podržavanje zahtjeva HDZ BiH koji su suprotstavljeni europskim standardima i presudama Europskog suda za ljudska prava neće dobiti podršku, i moglo bi i njegovom autoritetu i ugledu nanijeti štetu".

Kako je naveo, Plenković dobro poznaje europske standarde i uvjeren je da može odigrati važnu i pozitivnu ulogu u popravku odnosa Hrvatske i BiH, odnosno Bošnjaka i Hrvata.