Za pet godina Lastu vidimo kao jednog od lidera u cijeloj Europi, kazao je gospodarstvenik Petar Ćorluka u intervjuu za Bloomberg Adriju.

– Našoj tvrtki je strategija da se razvija u kategorijama robe široke potrošnje. Lasta je bila sinonim za konditorsku industriju i geografski nam je bila bliska te smo u tome vidjeli svoju priliku. Za pet godina je vidimo kao jednog od lidera u cijeloj Europi. U tu svrhu smo prije dvije godine preuzeli poznati austrijski brend sa stogodišnjom tradicijom u proizvodnji medenjaka Schmid 1913, pod kojim ćemo na tržište srednje i zapadne Europe plasirati naše kekse i vafle, kazao je Ćorluka.

Govoreći o investiciji u tvornicu kartonske ambalaže, kazao je da je njome grupacija ojačala svoju konkurentnost jer treba kartonsku ambalažu za svoje proizvode, a s druge strane ovu ideju je opravdao trend smanjenja plastike, a rasta pakiranja u materijal koji se može reciklirati.

– Naš prvenstveni cilj je dokazati se na domaćem tržištu. Prirodno je da se kartonska ambalaža nakon BiH ponudi zemljama u regiji, jer tvornica ima kapacitet obrade kartona do 60 tisuća tona, strojevi zadovoljavaju najviše svjetske standarde koji su smješteni u 30 tisuća kvadratnih metara zatvorenog proizvodnog prostora, istaknuo je Ćorluka.