Nevjerojatan meč odigrao je Borna Ćorić u finalu Hallea i stigao do najveće titule dosad u karijeri. I sve to preko Rogera Federera, najvećeg tenisača u povijesti kojeg je pobijedio sa 7:6, 4:6, 6:2.

Borna je ranije jedinu titulu osvojio prošle godine u Marrakechu, turniru iz serije ATP 250. Federera je ostavio na devet titula u Halleu, 98 u karijeri i bez prilike da uskoro na Wimbledonu stigne do 100. titule u karijeri. 

Na ljestvici u ponedjeljak Borna će biti 21. tenisač svijeta, što mu je najbolja pozicija u karijeri. Federera je ovom pobjedom skinuo s prvog mjesta na koje se vraća Rafael Nadal.

Federer je tijekom cijelog meča više prijetio na suparnikov servis, osvojio je 33 posto poena na Bornin servis, ali je u posljednjem setu popustio na svom servisu. 

Borna je do breaka odluke stigao u šestom gemu posljednjeg seta. Federer je u tom gemu napravio niz pogrešaka, uključujući i pogrešku iz bekenda na break-loptu. 

Nakon toga je hrvatski tenisač rutinski odservirao za 5:2, a onda ponovno pritisnuo Federerov servis i iskoristio drugu meč-loptu nakon pogreške Švicarca na mreži.

Federer je meč završio s 12 aseva, Borna je odservirao jedan manje. Švicarac je iskoristio jednu od tri break prilike, a 21-godišnji Ćorić tri od četiri za najveću pobjedu dosad u karijeri.