Bariša Čolak odbio je mandat u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, što znači da će sve do izbora novog saziva ostati na mjestu predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Informacija o tome da je Bariša Čolak odbio mandat potvrđena je za Klix.ba iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koja je Čolakov mandat u državnom parlamentu dodijelila bivšoj zastupnici HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Darijani Katić.

Čolak je trenutno jedini član Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, s obzirom na to da je Safet Softić iz SDA prihvatio mandat u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i da je Ognjen Tadić iz DNS-a izabran za člana Vijeća naroda RS.

Još uvijek aktualni saziv Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nastavit će funkcionirati sve do izbora novog saziva, a još uvijek nema nikakvih naznaka kada bi mogli biti imenovani novi poslanici u gornjem domu državnog organa zakonodavne vlasti.

Naime, Središnje izborno povjerenstvo BiH još uvijek nije donijelo odluku o načinu popune Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a koji je nužno popuniti zbog izbora poslanika u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Što se tiče RS, u narednom periodu u Domu naroda PSBiH sjedit će Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić i Sredoje Nović iz SNSD-a te Mladen Bosić iz SDS-a. Međutim, ni petorka iz RS neće moći sjesti u parlamentarne klupe sve dok ne budu izabrani poslanici iz FBiH.

Iz SIP-a je potvrđeno da je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić prihvatio mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, koji je dobio kao kandidat na listi HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba