Dok mediji iznose podatke kako je počeo val otpuštanja radnika iz Konzuma i još nekih tvrtki u sastavu koncerna Agrokor s prostora BiH, a Uprava spomenutog trgovačkog lanca to demantira, ovih dana stigao je i službeni podatak kako u nekim tvrtkama, unatoč problemima koncerna, broj zaposlenih raste.

Nakon sastanka s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, federalnim ministrom razvoja, poduzetništva i obrta Amirom Zukićem, predsjednikom Udruženja poslodavaca FBiH Adnanom Smailbegovićem, direktorom Konzuma Tomislavom Bagićem i predsjednicom Sindikata trgovine Mersihom Beširević, najavljeno je primanje novih sezonskih radnika.

Iznesen je podatak kako je u nekim tvrtkama iz sastava Agrokora, kao što je konkretno Ledo d.o.o. Čitluk, broj zaposlenih povećan za 52 iako cijeli koncern tresu brojne financijske afere, piše Brotnjo.info.

Kako su se u medijima pojavile različite informacije o broju zaposlenih, toj je temi posvećena posebna pozornost. Naglašeno je kako je potrebno imati u vidu sezonsko zapošljavanje i da su oscilacije moguće, posebno u odnosu na kraj prethodne godine.