Reprezentaciju BiH posljednjih godina zahvatio je fenomen anarhije i zbog toga pod hitno treba stručnjaka koji će uvesti red, rekao je jučer za "Nezavisne" legendarni stručnjak Miroslav - Ćiro Blažević.

Nekadašnji izbornik "zmajeva", koji je davne 1998. predvodio Hrvatsku do brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, pomno prati događanja u vezi s izborom nasljednika izbornika "zmajeva" Mehmeda Baždarevića. Preostala dva kandidata, Roberta Prosinečkog i Amara Osima, poznaje i za obojicu smatra da su, kako kaže, u stanju uvesti neophodni red u svlačionicu bh. tima. Niti jednom od kandidata nije želio dati prednost, ali im je poručio da ih čeka i te kako zahtjevan posao, pišu Nezavisne.

"Mladog Osima znam prije svega po njegovim odličnim trenerskim rezultatima. Sa druge strane, Prosinečkog poznajem kao svoje dijete. Znam ga toliko dobro da mogu garantirati da će u slučaju da bude novi izbornik opravdati očekivanja u potpunosti. On je zasigurno najbolji trener iz ove skupine mladog naraštaja", rekao je "trener svih trenera".

Na pitanje ima li anarhije u bh. timu Ćiro kaže: "Ima li? Pa i ptice na grani vide da je reprezentaciju BiH posljednjih godina zahvatio fenomen anarhije. To je jedini razlog zbog kojeg "zmajevi" nisu otišli na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Da nije bilo anarhije i da je bilo autoriteta, sve bi bilo drugačije. Zato treba izabrati izbornika koji može uvesti red, posložiti stvari gdje im je mjesto. Amar Osim i Robert Prosinečki to mogu i kojeg god da izaberu neće pogriješiti, ali isto tako i njih dvojica moraju biti i te kako svjesni da nije lako voditi bh. tim. Neću biti toliko surov pa reći da je to kao hodanje po minskom polju, ali...", kazao je Blažević.

"Amara Osima ne poznajem osobno. Međutim, znam da je namćor, da je beskompromisan, to mi se dopada i to mu svakako u ovom poslu ide u prilog. Ima tu valjda i neke genetike naslijeđene od velikog oca Ivice Osima", kaže trener svih trenera.