Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 3. kolo Grand Slam turnira Australian Open svladavši u Melbourneu Slovaka Norberta Gombosa 6:2, 6:3, 3:6, 7:6 (6) za dva sata i 42 minute igre.

Čilić (ATP-27.) je opravdao ulogu favorita protiv Gombosa, 117. igrača svijeta, u njihovom prvome međusobnom dvoboju.

Čilić je glatko dobio prva seta, u kojima mu Slovak nije ozbiljnije zaprijetio na početnome udarcu. No problemi za Marina počeli su u trećem setu, kada mu je Gombos u drugom gemu prvi put oduzeo servis, a kada je Marin napravio rebreak u petom gemu, Slovak još jednom oduzima početni udarac kod 3:4 i dobiva set.

Četvrti set bio je posve izjednačen i otišao je do tie-breaka, u kojem Marin vodi 4:2, a Gombos se vraća i kod 6:5 ima čak i set-loptu na svoj servis. Čilić ipak dobiva tri poena zaredom i sprječava odlazak meča u peti set.

Čilić je imao čak 20 aseva i samo dvije dvostruke pogreške, 56 posto ubačaja prvog servisa te 46 winnera i 56 neprisiljenih pogrešaka u meču. U 3. kolu Čilić ide na petoga nositelja Rusa Andreja Rubljeva, koga je dobio u njihovom prvome međusobnom srazu u Ženevi 2015. godine, a potom izgubio pet mečeva u nizu.

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh oprostila se od Australian Opena porazom u 2. kolu od Amerikanke Danielle Collins 4:6, 3:6 za 80 minuta igre. Konjuh (WTA-58.) nije našla načina kako se suprotstaviti 30. igračici svijeta u njihovom prvom međusobnom srazu.

Dubrovkinja je izgubila svoj prvi servis u dvoboju u drugom gemu pa se vratila u meč spasivši dvije set-lopte kod 3:5, ali je odmah u sljedećem gemu prokockala 40:15 na svom početnom udarcu i izgubila set. I u drugom setu kobnim se pokazao gubitak servisa Konjuh u drugom gemu, a sve što je Ana učinila dokraja meča je bila jedna neiskorištena break-lopta kod 3:5, prenosi Hina.

Konjuh je u ovom meču imala čak osam dvostrukih pogrešaka pri servisu i nijedan as te samo 47 posto ubačaja prvog servisa. Imala je više winnera od Collins (16-14), ali i više neprisiljenih grešaka (26-18). Amerikanka je iskoristila sve tri ponuđene lopte za obrat.