Prošlogodišnji pobjednik 698.325 američkih dolara vrijednoga ATP turnira u Moskvi Marin Čilić došao je na samo jednu stepenicu od uspješne obrane naslova nakon što je u polufinalu sa 6:3 i 6:1 za sat i 16 minuta igre pobijedio domaćeg tenisača Jevgenija Donskoja.

Najbolji hrvatski tenisač je na putu do polufinala prvo svladao Uzbekistanca Denisa Istomina, a potomu četvrtfinalu ekspresno, za samo 54 minute igre, Rusa Andreja Kuznjecova, izborivši svoj osmi polufinale ove godine. Danas je, pak, prvi put u 2015. izborio finale, a tamo ga čeka bolji iz dvoboja između Philippa Kohlschreibera i Roberta Bautiste.

U prvom setu Čilić je iskoristio jednu od četiri break-lopte, dok sam nije bio suočen niti s jednom. U drugoj dionici je već kod 1:1 breaknuo Donskoja, koji je na turnir došao s pozivnicom i u prvom kolu iznenadio šestog nositelja Bornu Ćorića.

Opasno je u sljedećem gemu priprijetio Rus, prvi put u meču je izborio priliku za oduzimanje protivnikovog servisa. Obranio se hrvatski tenisač i poveo s 3:1, a potom je još jednom uzeo suparnikov servis, dvostrukom pogreškom pomogao je Donskoj i Čilić je poveo s 4:1, praktički razriješivši pitanje pobjednika. Potvrda je došla kad je svojim 10. asom u sljedećem gemu poveo s 5:1, nakon čega je mirno na svom servisu došao do trijumfa.

Marin u finalu ide po treću hrvatsku titulu u Moskvi, na turniru osnovanom 1990. godine 1996. je slavioGoran Ivanišević, a prošle godine Čilić.