U jednom od emotivnijih trenutaka u zadnjih nekoliko godina na Touru, Marin Čilić se rasplakao sredinom drugog seta tijekom finala Wimbledona protiv Rogera Federera. Švicarac je slavio 6:1, 6:1, 6:4. Dok su se korisnici Twittera pitali što se događa s najboljih hrvatskim tenisačem, Marin je zapravio bio ljut na neviđeni peh koji ga je snašao. U najvećem meču u karijeri nije mogao dati ono što smo od njega gledali tijekom cijelog Wimbledona.

"Već nakon meča s Querreyem sam osjećao strašnu bol u stopalu. Uz neke lijekove i fizioterapeuta sam uspio nekako to zaliječiti. No, kad sam se jučer probudio bol je bila ogromna. Nakupilo se krvi ispod palca na stopalu, cijeli dan smo to nekako rješavali i izvukli tekućinu. Dobio sam injekciju anestetika, ali tamo je jako puno tvrde kože i nije uspjela blokirati bol", rekao je Marin u razgovoru za HRT.

"Dobio sam još jedan anestetik pola sata prije meča i nadao sam se da će manje boljeti. No, kad sam odradio zagrijavanje desetak minuta prije meča, osjećao sam veliku bol i bilo mi je jasno da neću moći biti na najboljem nivou. U svim kretanjima na terenu noge me nisu slušale, nisam dolazio na vrijeme na loptu i tako nisam mogao igrati. Svaki put kad bih se oslonio na lijevu nogu me strašno boljela", rekao je Marin, koji se kod Federerova vodstva 3:0 u drugom setu slomio na klupi i počeo neutješno plakati.

"Nakupili su se osjećaji. Strašno puno truda sam uložio da dođem do tog finala. Napravio sam sve što sam mogao da igram najbolji tenisu u Wimbledonu. U tom trenutku su me svladale emocije. Shvatio sam da ne mogu igrati kako želim i da su mi šanse jako male", otkrio je Čilić i čestitao Federeru na nevjerojatnom rezultatu.