Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Torontu, on je u 3. kolu nadigrao Argentinca Diega Schwartzmana sa 6:3, 6:2 nakon sat i 11 minuta igre.

Bio je to treći međusobni susret Čilića i Schwartzmana i druga pobjeda našeg igrača.

Čilić je posebno dobro igrao na reternu te je čak pet puta uspio oduzeti servis Argentincu, dva puta u prvom i tri puta u drugom setu, pa mu veliki problem nije stvorila niti činjenica kako je Schwartzman iskoristio obje svoje break-lopte u susretu.

U prvom setu Čilić je poveo sa 3:1, no Schwartzman se uspio vratiti na 3:3, no potom je uslijedila velika serija našeg igrača koji je osvojio sedam gemova zaredom i stigao do nenadoknadive prednosti od 6:3, 4:0.

U četvrtfinalu Čilić će igrati protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala koji je u osmini finala pobijedio Švicarca Stana Wawrinku 7:5, 7:6 (4). U sedam međusobnih susreta Čilić je slavio tek dvaput. Posljednji susret dobio je hrvatski tenisač, na Australian Openu u siječnju ove godine. Kod rezultata 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:2, 2:0 za Čilića, Nadal je predao meč, prenosi HRT.