Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je u ponedjeljak prvi put trenirao u Areni Zagreb po povratku s ATP World Tour Finalsa, te isprobao podlogu na kojoj će se od petka do nedjelje igrati finale Davis Cupa između Hrvatske i Argentine.

"Malo je sporije nego što smo mislili, ali će se nakon treninga ubrzati, a i za vikend će biti drugačiji uvjeti u dvorani nego što su sada. Zadovoljan sam formom u posljednje vrijeme, zapravo posljednjih nekoliko mjeseci. Osvojio sam dva velika turnira, imao u posljednje vrijeme nekoliko pobjeda protiv visoko rangiranih tenisača i to uz dosta dobru igru, pa mogu biti zadovoljan", rekao je Čilić.

Na poslijepodnevnom treningu reprezentaciju je pratila i publika, jer je u Areni Zagreb u ponedjeljak bio omogućen ulaz gledateljima. Nakon što je podijelio desetke autograma i fotografirao se s navijačima Čilić nije mogao izbjeći pitanje o publici, prenosi Fena

"Očekujemo da će nam biti velika pomoć. Bilo bi sjajno osvojiti naslov kod kuće, uz domaće navijače. Bio bi to savršen kraj godine", naglasio je Čilić.

Organizacija finala već je na samom kraju i dvorana i izvana i iznutra dobiva prepoznatljivu vizuru, Nikad dosad neki susret Davis Cupa u Hrvatskoj nije imao toliko pripremljenih vizuala i posebnih detalja, koji će također obilježiti završni susret, navodi Hina.

Argentinska televizija TyC u nedjelju je počela s emisijama uživo iz dvorane, u međuvremenu je stiglo i prvih dvadesetak argentinskih novinara, a Hrvatska televizija sa svoje strane sprema prijenos na najvišoj programskoj i tehničkoj razini.

U četvrtak će u maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski biti održano izvlačenje parova. Prvi meč počinje u petak u 14 sati.