Najbolji sportaš Hrvatske za 2014. godinu, Marin Čilić (25) zbog ozljede desnog ramena otkazao je nastup na prvom teniskom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu koji počinje 19. siječnja u Melbourneu.

Veoma sam razočaran što moram objaviti da sam otkazao sudjelovanje na Australian Openu. Ozljeda desnog ramena, koja me muči već neko vrijeme i zbog koje sam već odustao od nastupa na ATP turniru u Brisbaneu, je iz dana u dan u boljem stanju, no još se ne osjećam sasvim spremnim za nastup na najvišoj razini.

Žao mi je što neću moći igrati u Melbourneu, pogotovo nakon osvajanja naslova na posljednjem Grand Slam turniru u New Yorku, no liječnici su mi savjetovali da budem oprezan koliko kod je moguće, kako bih izbjegao ozbiljnije probleme.

U posljednje vrijeme sam primio mnogo poruka podrške od navijača širom svijeta i zahvalan sam na podršci i lijepim željama. Doista sam jedva čekao da se vratim na igralište u Australiji. Nadam se da ćemo se uskoro sresti u Zagrebu, objavio je Čilić na svojoj službenoj stranici.

Čilić je pobjedom na posljednjem prošlogodišnjem Grand Slamu, US Openu u New Yorku ostvario rezultat karijere kojim je stigao do najboljeg plasman na ATP ljestvici u karijeri, osmog mjesta. Nažalost, za nastavak odličnih rezultata na najvećim svjetskim turnirima morat će pričekati sredinu ove godine.

HRT