Drugi put u posljednjih tjedan dana, četvrti put ove godine, te šesti put ukupno Marin Čilić je u susretu dvojice najboljih hrvatskih tenisača pobijedio Bornu Ćorića.

U susretu 2. kola ATP turnira u Parizu Čilić je slavio 6-4, 6-3. Prije samo sedam dana Čilić i Ćorić su igrali i u Baselu, a prvi hrvatski reket je tada slavio 6-3, 3-6, 6-3 nakon dva sata igre.

Ove godine su igrali i u Rotterdamu i Acapulcu i oba meča su završila po istom scenariju, Čilić je osvajao prvi i treći set, piše Hina.

Ćorić je u prvom setu igrao odlično, imao je više prilika, no nije ih znao iskoristiti. Imao je četiri ''break'' lopte, ali niti jednu nije iskoristio. Prvi priliku za obrat imao je kod rezultata 1-1, a potom još tri 'break prilike' kod rezultata 2-2. Čilić je sve izvukao, a potom kod vodstva 5-4 dočekao prvu 'break' priliku i iskoristio je za 6-4 u prvom setu.

U drugom setu oba tenisača su držala servis do Čilićevog vodstva 4-3. Tada najbolji hrvatski tenisač čini novi ''break'' za vodstvo 5-3, a zatim je mirno odservirao za pobjedu.

Čilića u osmini finala očekuje bolji iz dvoboja Španjolca Roberta Bautista Aguta i Francuza Jeremyja Chardyja.