Svjedočimo galopirajućem povećanju cijena, ali ludilo kao na otoku Šolti još nismo vidjeli!

Kod njih se one toliko brzo mijenjaju, povećavaju na dnevnoj bazi, da ih prezaposleni prodavači više ni ne uspijevaju ujednačiti na policama i kasi. Pa se događa da gel za pranje rublja kojem je na polici naznačen iznos od 25 kuna, na nekoliko metara udaljenoj blagajni košta preko 50, piše Slobodna Dalmacija

Žena iz Maslinice je prije neki dan ostala šokirana cijenom kilograma sira gaude, koja je 'doskočila' na 92 kune. A ona za kilogram čajne salame zaustavila se za sada na 130 kuna. Ne dao vam bog da ovdje ostanete žedni, napunite radije bisage vodom, osigurajte se kao deva pred odlazak u pustinju. Jer kako uočavamo u Maslinici, šoltanskom Beverly Hillsu, u dućanu je sve za kunu, dvije, tri, pet i više, skuplje.

Evo i još jednog primjera, boca cedevite koju putno sami pripravite, u Splitu se može naći za 6,99 kuna, a u Maslinici je 9,99. Priča nam još jedna domaća kako je litra poznatom hvarskom vinu plavcu na polici do sada bila 53 kune. U Splitu mu je cijena 44,99 kune. A evo ti ga na, na otočkoj kasi ga je dočekalo naglo povećanje i iznos od 65 kuna na računu. Kada ste na Šolti dobro pazite i u kojem dućanu kupujete, uspoređujte, jer cijena u svima nije ista za isti artikl.

- Sve je to ne samo sramotno, nego bolesno, trgovci nas izrabljuju, mi smo žrtve monopola trgovačkog lanca, nekonkurentnosti, nemamo izbora, a liti je sve podređeno bogatom gostu. Ali nisu ni stranci bedasti, vide i oni kako nas se vara. Na regalu jedna cijena, a u kasi je dignu. Je li stoji ta na polici, naplati mi tu cijenu na polici, a ne pričat da je to neko tu tako slučajno ostavija na krivom mistu.

Nemaju dovoljno sezonskih radnika, poslodavci škrtare na radnoj snazi. A koriste lito za brzu veliku zaradu, čekaju dolazak bogatijih gostiju, pa dižu cijene na dnevnoj bazi. Još nas i ludima prave. A imamo i to da je cijena u dućanima s istoka otoka niža, nego u istima na zapadu jer se vrednuje po klijenteli koja puni otočke kapacitete. A Maslinica ima luksuzni hotel, marinu s jahtama. Svako ljeto ista stvar, svake godine sve gore i gore, sve bezobraznije i bezobraznije – kaže  jedna Šoltanka.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE