Grčki mediji danas pišu o dvjema djevojčicama koje su nestale nakon požara u Grčkoj. Radi se o blizankama u dobi od devet godina, za koje je njihov otac rekao kako ih je na televiziji vidio spašene u ribarskom čamcu.

Ipak, djevojčice se nigdje više nisu pojavile, a on i njegova supruga su od tada pretražili bolnice, policijske postaje, pa čak i mrtvačnice u potrazi za svojim kćerima.

Na čamcu ipak nisu bile sestre Filippopoulou

Otac Sofije i Vasiliki Filippopoulou tvrdi da je vidio kćeri na čamcu s ostalim preživjelima u jednoj televizijskoj reportaži o požarima, a dodaje i kako od tada nije dobio nikakve vijesti o njima, kao ni o njihovom djedu i baki koji su ranije bili skupa s djevojčicama.

Po ovom pitanju oglasila se i grčka obalna straža, koja je za grčku podružnicu CNN-a poručila kako nema saznanja o djevojčicama.

U ovaj slučaj se uključila i policija, koja je ispitala muškarca koji je vozio čamac na kojemu su djevojčice navodno viđene. Od njega su uzeli izjavu, a kako piše CNN Greece, na koncu je dokazano da djevojčice na tom čamcu koji je prikazan na TV-u nisu sestre Filippopoulou, nego kćeri bračnog para koji je bio na tom čamcu.

Djevojčice nestale u požarima

Danas je objavljeno da su djevojčice nestale, objavljena je njihova fotografija uz opis, a udruga Smile of the Child, koja surađuje s obalnom stražom i grčkim vlastima, poziva sve koji znaju bilo što o djevojčicama da im se jave.

Obitelj je stoga odlučila objaviti fotografiju djevojčica preko udruge Smile of the Child. Ta se udruga bavi zaštitom prava djece i oformila je poseban internetski sajt u Grčkoj, posvećen pronalasku nestale djece.

Sofija Filippopolou ima zelene oči, smeđoplavu kosu, teži 20 kilograma i visoka je 113 centimetara. Posljednji put je viđena u majici boje fuksije, pink hlačicama i srebrnim sandalama.

Vasiliki Filippopoulou ima smeđozelene oči, smeđu kosu, teži 20 kilograma, visoka je 110 centimetara i posljednji put je viđena u pink majici, crvenim hlačicama i srebrnim sandalama.

Udruga poziva sve koji imaju informacije o djevojčicama da putem brojeva telefona navedenih na fotografiji kontaktiraju njih ili lokalne policijske postaje u Grčkoj.