Test je, tvrde na YouTube kanalu MicrosoftEdge u potpunosti objektivan i trebao bi poslužiti kao uvid korisnicima u to koji je web preglednik najbolji za korištenje na prijenosnim računalima.

Dakle, na četiri Microsoft Surface Book laptopa potpuno iste konfiguracije i baterije napunjene do maksimalnog kapaciteta pustio streaming HD video materijala na četiri različita web preglednika - Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera i Microsoft Edge.

I do sada je Microsoft uporno tvrdio kako je Edge savršen izbor za prijenosna računala, jer baterija s njim traje od 36 do 53 posto dulje u odnosu na trajanje kada se koristi neki drugi web preglednik.

Usto, mnogi su korisnici, a to čine još uvijek, uvjereni kako je Google Chrome doista "gladan baterije" i zapravo troši najviše resursa, a ovaj video bi to trebao samo potvrditi. Baterija na prijenosniku koji je "vrtio" video na Chromeu iscurila je za 4 sata, 19 minuta i 50 sekundi, javlja Zimo.co.
 

Firefox je trajao 5 sati, 9 minuta i 30 sekundi, Opera je izdržala solidnih 6 sati, 18 minuta i 33 sekunde, dok je Edge apsolutni pobjednik jer je izdržao čak 7 sati, 22 minute i 7 sekundi!

Dakle, u ovom testu Edge je trajao čak 70% dulje u odnosu na Chrome, 43% u odnosu na Firefox i 17% u odnosu na Operu, čime je Microsoft dokazao da je njihov novi web preglednik savršen izbor za prijenosna računala.

Naravno, mnogi korisnici su skeptični vezano uz objektivnost testa i uvjereni su kako je sve prilagođeno baš Edgeu, od činjenice da je test odrađen na Microsoftovom prijenosniku, dok neki idu toliko daleko i optužuju Microsoft da je cijela priča lažna, prenapuhana i usmjerena prema Chromeu...

Neovisno o ovom testu, Google Chrome je trenutačno najpopularniji web preglednik na svijetu, a hoće li ovaj test naštetiti njegovoj popularnosti teško je reći.