Jedna od najvećih sapunica ljetnog prijelaznog roka ipak se bliži kraju. Diego Costa vraća se u Europu, a Chelsea ulazi u pregovore s madridskim Atleticom oko transfera Španjolca u njegov nekadašnji klub.

Costa je nakon tri uspješne godine u Chelseaju, u koji je stigao iz Atletica za oko 35 milijuna eura, ovog ljeta ispao iz kombinacija trenera Antonija Contea. Trener mu je, kako Costa tvrdi, SMS-om javio da potraži novi klub jer na njega ne računa. Nije samo to naljutilo Costu, koji je posljednjih mjeseci u rodnom Brazilu i odbija se vratiti u London, već i Chelseajevo odbijanje ponude Atletica koji je poveo akciju spašavanja svoje nekadašnje zvijezde.

U Chelseaju su javno ismijali Costu i naredili mu, pod prijetnjom teške kaze, da se vrati kako bi trenirao s rezervnom momčadi. Kompromis je postignut tek nakon završetka prijelaznog roka.

Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, Chelsea je pristao otvoriti pregovore s Atleticom, koji do siječnja ne može dovesti niti jednog igrača zbog UEFA-ine kazne.
 
Ipak, do kraja tjedna bi posao trebao biti zaključen, nagađa se da je odšteta, zajedno s bonusima, oko 60 milijuna eura čime bi postao najskuplje pojačanje u povijesti madridskog kluba.