Premier liga starta 16. kolovoza, a prijelazni će rok trajati do kraja sljedećeg mjeseca. Liverpool, Arsenal, Chelsea i Manchester United već su debelo u šoping groznici, dok Manchester City nekako miruje. Možda zbog onih 60 milijuna eura kazne koju im je UEFA naplatila zbog kršenja financijskog 'fair-playa'.

Upravo se zbog toga nešto mora i prodati. Jose Mourinho dobio je dar s neba prodajom Davida Luiza u PSG, a osim love muči ga još nešto. Chelsea trenutno ima previše stranaca u momčadi. Može ih biti 17 iznad 21 godine. Engleski mediji zato pišu kako se Portugalac očajnički želi riješiti Fernanda Torresa.

No, španjolski napadač ima tjednu plaću tešku 175 tisuća funti što nitko ne želi preuzeti. On je jednostavno ne zaslužuje. To bi možda mogao platiti Monaco, ukoliko ode Radamel Falcao. Druga solucija za Chelsea je da se riješe John Obi Mikela, ali za njega ponuda navodno nema. Postoji još jedna, a ona se zover Petr Čech.

Mourinho je doveo s posudbe Courtoisa, a Mark Schwarzer je produžio na još jednu godinu kao rezerva. Nadaju se u Londonu da će upit PSG-a za Čecha postati i službeni. Za to vrijeme češka legenda tvrdi da želi ostati.

Na Old Traffordu je Louis Van Gaal već uveo 'strahovladu'. Grade se pomoći tereni, a igrači će, ako još nisu, ubrzo shvatiti da s njim nema šale. Već se proširila priča kako u njegovoj viziji moćnog Manchester Uniteda nema mjesta za Marouanea Fellainija. Iako je bio odličan u Brazilu, za mnoge je on ružan podsjetnik na kratku vladavinu'izabranog i najurenog' Davida Moyesa. Navodno Napoli žele prekriženog Belgijanca marokanskih korijena koji je koštao preko 30 milijuna eura.

Shinji Kagawa je također izvan planova Van Gaala i traži se kupac. Pojavila se informacija da bi Jurgen Klopp mogao prihvatiti nazad Japanca, ali ne valjda za više novca nego je otišao (15 milijuna). Nanija bi isto rado prodali, baš kao i Andersona, ako ga se tko sjeća još. No, za ovu dvojicu konkretnih ponuda baš i nema.

gol.hr