Bivši pobjednik Australian Opena, Španjolac Rafael Nadal morao je nadoknaditi zaostatak 1-2 u setovima i ostati na terenu četiri sata i 12 minuta da bi slomio otpor američkog kvalifikanta Tima Smyczeka, 112. tenisača svijeta, i plasirao se u 3. kolo prvog Grand Slam turnira u 2015.

Najtopliji dan ovogodišnjeg Australian Opena utjecao je na mnoge tenisačice i tenisačice. Iako je na teren izašao u večernjem terminu, patio je i Rafael Nadal. U nekim trenucima meča protiv Tima Smyczeka djelovao je kao da će ga iznijeti s terena.

No, borac kakav već jest, Nadal je izdržao te uz pomoć fizioterapeuta i liječnika uspio pronaći unutarnju snagu za pobjedu nad američkim kvalifikantom 6-2, 3-6, 6-7 (2), 6-3, 7-5 nakon četiri sata i 12 minuta žestokog okršaja.

"Ne znam što mi je bilo. Osjećao sam vrtoglavicu, grčeve u mišićima. Bilo je dosta vlažno, a ja dugo nisam igrao ovakve mečeve", rekao je Nadal u intervjuu na terenu Rod Laver Arene nakon što je izborio nastup u 3. kolu, gdje ga čeka Izraelac Dudi Sela.

bljesak.info