• Ceste FBiH gradit će pothodnik u Prozoru
  • Ceste FBiH gradit će pothodnik u Prozoru
  • Ceste FBiH gradit će pothodnik u Prozoru
Sukladno Zakonu o javnim nabavama BiH i Pravilnika o javnim nabavama JP Ceste Federacije FBiH d.o.o. Sarajevo, a temeljem preporuke Povjerenstva za javne nabave, Uprava JP Ceste Federacije FBiH d.o.o. Sarajevo, 12. studenog, donijela je Odluku o dodjeli Ugovora za nabavu radova; Izgradnja pothodnika za skretanje za naselje Pograđe, općina Prozor-Rama, cesta M 16.2 002 dionica: Gornji Vakuf/Uskoplje - Prozor-Rama ponuđaču "Hering" d.d. Široki Brijeg.

Vrijednost radova na spomenutoj dionici je  279.088,96 KM s PDV-om.



Po okončanju postupka nabave radova i usluga nadzora, pristupit će se izvođenju radova. U okviru gore spomenutog, radi se o tekućem projektu JP Ceste F BiH, d.o.o., koje je  pokrenulo inicijativu za izgradnju pothodnika, koji će u mnogočemu olakšati kretanje kao i sigurnost pješaka na pomenutoj dionici.

Sigurnost prometa i prevencija prometnih nezgoda vrlo su kompleksne oblasti. Kako bi se u njima postigli rezultati, bitno je poznavati uzroke nezgoda, načine povećanja sigurnosti i načine utjecaja sigurnosti na sudionike u prometu. Kako doznajemo, JP Ceste Federacije FBiH d.o.o. Sarajevo i dalje će aktivno sudjelovati u realizaciji projekata u domeni sigurnosti i kvaliteti cestovne infrastrukture na području općine Prozor-Rama.