Češka je nakon 14 godina ponovo osvojila svjetsku krunu, sedmu u svojoj povijesti, dok je Švicarska ostala bez prvog zlata. Ukupno je osvojila 12 medalja pri čemu četiri srebra i osam bronci.

Finale je razriješeno u posljednjoj četvrtini u kojoj su domaćini zabili oba gola. David Pastrnak je deset minuta prije kraja susreta doveo češku vrstu u prednost, a pobjedu je potvrdio David Kampf golom 19 sekundi prije kraja u praznu mrežu. Odličnu predstavu pružio je i češki vratar Lukas Dostal sakupivši 31 obranu.

Treće mjesto prpalo je reprezentaciji Švedske, koja je ostavila Kanadu bez medalje. U susretu za treće mjesto Šveđani su slavili 4:2. Švedska je povela u 13. minuti golom Carla Grundstroma, a izjednačio je u 23. minuti Dylan Cozens.

Kanađani su u petoj minuti posljednje trećine okrenuli rezultat stigavši do prednosti 2-1 golom Luca Pierrea Duboisa, no Šveđani su s tri gol u nizu stigli do pobjede. Strijelci su bili Erik Karlsson (50), Grundstrom (54) i Marcus Johansson (60). Za Šveđane je to bila prva medalja nakon 2017. i 2018. kada su bili svjetski prvaci.

Iduće godine SP elitne skupine održat će se u Švedskoj i Danskoj. Iz natjecanja su ove godine ispale Velika Britanija i Poljska, u njega se vraćaju Slovenija i Mađarska.