Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu se održava od 13. do 31.siječnja 2021. godine, a reprezentacija Hrvatske na startu priprema za njega ima dosta problema.

Na prvom okupljanju u Poreču nisu bili “Nijemci” (Duvnjak, Musa, Mamić, Š. Ivić, Brozović, Marić, Martinović), plus Cindrić i Štrlek koji u Kölnu igraju finalni turnir Lige prvaka, te Karačić, Stepančić koji igraju u Poljskoj i Mađarskoj. Tako je prvo okupljanje bez 11 važnih igrača, dok druga faza kreće od 1. siječnja i tad bi Hrvati trebali biti kompletni.

''Puno je problema, previše, čekat ćemo i vidjeti što najbolje u ovom trenutku možemo izvući od momčadi. Sada se ozlijedio i Šego, ozlijeđen je Karačić, Stepančić nije igrao ne znam otkad zbog ozljede. Šarca je zaustavila korona koja je stalna prijetnja, tako da planirati bilo što u ovom trenutku nije mudro. Morat ćemo biti jako strpljivi i vidjeti kako će se sve to razvijati, tko će moći uopće odgovoriti zahtjevima velikog natjecanja. Tek ćemo 1. siječnja moći kompletnije snimiti situaciju i vidjeti što dalje'', izjavio je izbornik Lino Červar.

U pripremama bi Hrvati trebali odigrati dva susreta Euro kupa sa Španjolcima, 5. siječnja u Poreču i 9. siječnja u Madridu, prenosi Dnevni list.

''U našim glavama se vrte tri cilja, Svjetsko prvenstvo, kvalifikacije za OI u ožujku te same Olimpijske igre. U jednom kratkom roku od sedam mjeseci to je zaista jako puno. Zato fokus mora biti na zdravlju igrača, a trenutno stanje nije dobro'', kazao je Červar.

Hrvatska je na SP-u u skupini zajedno sa Katarom, Japanom i Angolom.

''Bili bi jako naivni ako bismo smatrali da će te utakmice biti jednostavne, kao i one u grupi s kojom se križamo. Najvažnije je da ne izgubimo bodove i prođemo neokrznuti uvodnu grupu. Ne očekujemo ništa lako, očekuje nas velika borba'', poručio je Lino Červar.